Maramu' Online



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Ofiteri din cadrul IPJ si finantisti maramureseni au inceput ancheta impotriva administratorului unei societati comerciale din Borsa, acuzat de evaziune fiscala. Patronul, care a fost identificat de catre politisti doar cu initialele – H.E. – este suspectat ca ar fi beneficiat de rambursari ilegale de TVA aferente sumei de 1,16 milioane de lei – ecivalentul a peste 250.000 de euro.

Cazul a fost descoperit in timpul unui ample operatiuni desfasurate in Maramures de ofiteri ai Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). Potrivit datelor furnizate direct de la Bucuresti, la societatea comerciala din Borsa administrata de H.E. a fost identificata o factura fiscala in valoare de 1.160.000 lei reprezentand achizitia unui teren in suprafata de 3.600 mp in municipiul Cluj-Napoca.

Asociatii si administratorii firmei sunt persoane straine, existand suspiciuni cu privire la legalitatea solicitarii rambursarii de TVA afereant acestei tranzactii, avand in vedere faptul ca s-a solicitat restituirea de TVA aferent sumei de 1.160.000 lei. In anul 2008, firma nu a depus balante si bilant contabil la administratia financiara. IGPR a informat ca in cauza se efectueaza acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Acelasi administrator este cercetat si sub aspectul savarsirii infractiunii de taiere fara drept a masei lemnoase. In urma verificarilor ca societatea pe care o conduce a efectuat taieri in cadrul unei partide de masa lemnoasa in valoare de aproximativ 100.000 lei, fara a detine autorizatie de exploatare. Lui H.E. i s-a aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 5.000 de lei si i s-a retinut contravaloarea masei lemnoase taiate fara drept.











Lasa un comentariu pentru acest articol

Categories:

Leave a Reply