Maramu' Online











Trimite stirea pe Yahoo! Messenger







Acuzatii grave la adresa politistilor din orasul maramuresean Viseu de Sus. Trei ciobani, dintre care unul minor, ii acuza ca i-ar fi lovit cu bastoanele si picioarele in curtea politiei, desi erau incatusati. Ei si-au scos certificate medico-legale si spun ca vor actiona politia in judecata. De cealalta parte, politistii au precizat ca au demarat o ancheta interna pentru a solutiona aceste acuze. Pana in acest moment ei au declarat despre caz doar ca acuzatii au sfidat organele judiciare in timpul cercetarii unei plangeri.





Scandalul a izbucnit intre administratorul unei stane de oi si o localnica, chiar sambata trecuta, 6 iunie. Un cioban a lovit-o pe femeie pentru ca nu si-a luat animalele de pe terenul lui. Aceasta a ajuns la spital si l-a reclamat pe agresor la politie. In urma plangerii, politistii au mers la stana pentru a afla ce s-a intamplat. Aici a izbucnit scandalul intre politisti si ciobani, care aproape s-au luat la bataie. Aceasta este versiunea scurta a scandalului, care a fost mediatizat si de IPJ Maramures, la inceputul acestei saptamani.



Varianta oficiala a fost ca patru ciobani au agresat o femeie din Viseu de Sus, iar apoi s-au comportat violent si fata de politistii care au incerat sa ii retina, fiind imobilizati doar dupa ce au fost stropiti cu spray-uri lacrimogene. Potrivit IPJ, oamenii legii au fost sesizati ca pe str. Botoaia din Viseu de Sus a avut loc o altercatie intre Ileana H., de 54 de ani, si Vasile Simon, de 35 de ani, seful unei stane de oi. Baciul a lovit-o pe aceasta cu o bata. In urma agresiunii, femeia a fost ranita si a fost a fost internata la spital.




”Politistii i-au cerut agresorului sa se deplaseze la sediul politiei, insa el a refuzat si a devenit violent. In ajutorul baciului Vasile Simon, au sarit cei trei ciobani ai acestuia (Vasile Simon - tizul baciului, Vasile Florin Scripciuc si Dorin Stecko ). Politistii au fost nevoiti sa utilizeze spray-uri lacrimogene pentru imobilizarea persoanelor recalcitrante”, a precizat IPJ despre altercatia de la Viseu de Sus.



Varianta ciobanilor Vasile Simon (35ani), Dorin Stecko (30 ani) si Vasile Florin Scripciuc (16 ani) este diferita de a oamenilor legii. Cei trei ii acuza pe politisti ca i-au batut, iar drept dovada au prezentat certificate medico-legale din care a rezultat ca la data expertizei aveau echimoze, contuzii, escoriatii si alte urme suferite in urma unor leziuni traumatice produse de corpuri dure.




Vasile Florin Scripciuc a spus ca in seara zilei de sambata, 6 iunie, dupa scandalul de la stana, a mers la spital pentru ca nu mai vedea cu ochii. Tanarul a povestit ca imediat ce au iesit pe poarta spitalului au fost ”saltati” de politisti, care le-au pus catusele si i-au bagat in duba. El a spus ca in momentul in care au ajuns in curtea politiei a inceput nenorocirea, pentru ca politistii au inceput sa ii loveasca la coborarea din duba. ”Am fost lovit si apoi m-au pus sa semnez o declaratie”, a spus Scripciuc.



Celalalt cioban, Dorin Stecko, a spus ca politistii l-au batut ”ca pei un caine”, iar la final au vrut sa ii aplice si o amenda. El a spus ca a refuzat sa semneze declaratia ceruta de politisti, astfel incat a reusit sa scape. Acesta nu a putut indica numele vreunui politist dintre cei care l-au agresat, dar a aratat ca i-ar recunoaste.





Vasile Simon, al treilea cioban implicat in poveste, a spus ca femeia l-a provocat la scandal, spunand ca a lovit-o dupa ce l-a injurat. Vasile Simon a aratat insa ca politistii nu aveau niciun drept sa il loveasca, spunand ca pana si cu picioarele au dat in el. Barbatul a spus ca impreuna cu ceilalalti ciobani s-a hotarat sa dea in judecata Politia Viseu de Sus, aratand ca in afara bataii a avut si pierderi materiale. ”Pentru cele trei zile in care am fost in spital, eu trebuie sa dau branza la oameni, dar n-am de unde si e paguba mare”, a declarat Vasile Simon.



Sotia unuia dintre ciobani si mama tanarului de 16 implicat in altercatie, Florica Scripciuc, a declarat ca oamenii ”au fost batuti de politie fara pic de rusine”. Ea a spus ca s-a dus la sediul politiei in seara de dupa scandal ca sa isi vada barabtul si fiul, dar nu a fost lasata sa intre. ”Politistii nu ar trebui sa bata oamenii. Ar fi trebuit sa ii sanctioneze nu sa ii nenoroceasca, ca au batut un tata a 7 copii”, a spus femeia, care a declarat ca daca nu isi vor gasi dreptate in Romania se vor adresa direct la CEDO pentru ca barbatu.



Politistii neaga faptul ca i-ar fi lovit pe cei trei si spun ca doar i-au sprayat si incatusat pentru ca erau violenti. Voichita Zehan, purtator de cuvant al IPJ Maramures, a declarat ca ”suspectul principal, Vasile Simon este cercetat pentru lovire, iar alaturi de ceilalti doi si de sfidarea organelor judiciare”. Totusi, seful Politiei maramuresene a dispus o ancheta la Viseu de Sus.





































Lasa un comentariu pentru acest articol

Categories:

Leave a Reply