Maramu' Online

295


Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Starul pop Michael Jackson a murit joi, 25 iunie, dupa ce a fost spitalizat la Los Angeles, in urma unui stop cardiac. ”Regele pop-ului” a fost declarat mort de catre doctori dupa ce a ajuns la spital in coma profunda. Potrivit site-ului TMZ, Jackson suferise un stop cardiacin casa sa din Holmby Hills, Los Angeles, in urma caruia a fost dus cu ambulanta la Centrul Medical UCLA din Los Angeles. Insa cantaretul nu si-a recapatat pulsul, in ciuda eforturilor medicilor.

BIOGRAFIE - Michael Jackson, o viata intreaga pe scena

Michael Jackson, cel care a fost supranumit ”Regele pop-ului”, a devenit un superstar la numai 11 ani. Nascut la 29 august 1958, el era al saptelea copil intr-o familie de 11 membri. Impreuna cu fratii sai mai mari - Jackie, Tito, Jermaine si Marlon - s-a format grupul Jackson 5.

Inca de la debut a fost evident ca lumea muzicala are de a face cu un fenomen. In 1971, isi incepe cariera solo in timp ce era inca membru al grupului. Avand o voce deosebita, micutul Jackson si-a condus fratii la castigarea concursurilor locale de talente si la un contract de inregistrari cu Motown.

In 1976, familia Jackson a semnat un contract cu Epic unde au continuat sa scoata hit dupa hit.

La inceputul anilor '80, el a devenit o figura dominanta in muzica pop si primul artist afroamerican la MTV. Popularitatea inregistrarilor lui video difuzate la MTV, cum ar fi "Beat It", "Billie Jean" si "Thriller" a transformat suportul muzical intr-o forma de arta si un instrument de promovare. Inregistrari precum "Black or White" si "Scream" l-au facut pe Michael Jackson cunoscut in intreaga lume.

In 1978, Michael a realizat alaturi de Diana Ross filmul "The Wiz", o varianta afro-americana a "Vrajitorului din Oz". Cu acest prilej l-a cunoscut pe producatorul Quincy Jones cu care a colaborat la realizarea proiectului solo, "Off the Wall". Acest album lansat, in 1979, a fost vandut in 10 milioane de exemplare si a fost recompensat cu multe discuri de platina.

Era greu de crezut ca un asemenea succes poate fi reeditat. Lansarea albumului "Thriller" (1982) a depasit toate genurile de recorduri. S-a vandut in mai mult de 50 de milioane de exemplare (mai mult decat oricare album de dinaintea sa), a avut un numar record de sapte hituri de Top 10 si a stat un timp record de 37 de saptamani pe prima pozitie a clasamentului. Ramane cel mai bine vandut album al tuturor timpurilor.

In acelasi an, Michael a castigat opt premii Grammy, un numar nemaiintalnit pana atunci. Cea mai mare parte a succesului lui "Thriller", se datora unui nou lucru numit "videoclip". Hit-uri ca "Billie Jean", "Beat It" si "Thriller" au prins viata aducand pe ecranele TV o poveste dar si cu calitatile exceptionale de dansator ale lui Michael Jackson. "Thriller" l-a facut pe Michael Jackson un star international.

Michael Jackson a adunat si a donat milioane de dolari pentru scopuri de caritate prin intermediul turneului "Dangerous World Tour" si a ajutat 39 de organizatii de caritate. La sfarsitul anilor '80, a luat cu asalt premiile industriei muzicale. Urmatoarele albume "Bad ( 1987) si Dangerous (1991) s-au vandut in peste 20 de milioane de exemplare in toata lumea.

Michael a intrat in istorie si cu interviul de 90 de minute din 1993, cu Oprah Winfrey. Interviul a fost transmis din casa lui Michael de la Neverland din Santa Ynez, California, si a fost cel mai urmarit program de televiziune din 1993, cu cei 100 de milioane de telespectatori din intreaga lume.

In 1993, in plina glorie, el s-a confruntat cu acuzatii de pedofilie. Ancheta penala a fost inchisa din cauza lipsei de dovezi, Michael Jackson nefiind pus sub urmarire penala.

In 1994, Michael a surprins lumea intreaga, casatorindu-se cu Lisa Marie Presley, fiica regelui muzicii rock'n'roll - Elvis Presley. Subiect de barfe, casatoria a durat putin. In 1995, Michael a lansat "HIStory Past, Present and Future Book I", un dublu album ce cuprindea 15 hituri din albumele anterioare si 15 melodii noi. Albumul a fost inregistrat cu cea mai moderna tehnologie audio dolby. Pana in ianuarie 1996, albumul primise 6 discuri de platina in SUA. In 1997, Michael a lansat "Blood on The Dance Floor: History in The Mix".

In februarie 1997, sotia sa Debbie, cu care se casatorise in noiembrie 1996, a nascut primul lor copil, un baietel numit Prince Michael Jospeh Jackson Jr. O fetita, Paris-Michael Katherine Jackson, s-a nascut in 1998.

In 2001, apare "Invincible" - considerat a fi un album de exceptie. In martie 2009, Jackson a anuntat ca incepand cu 8 iulie, va sustine un turneu de 10 concerte - mai tarziu adaugandu-se inca 40 - intitulat: "This Is It". Concertele urmau sa inceapa in Arena 02 din Londra. El a explicat "Vreau doar sa spun ca acestea vor fi ultimele mele concerte in Londra. Cand spun ultimele, vorbesc serios", adaugand ca "ultima cortina va cadea".

Michael Jackson a vandut in timpul vietii in jur de 750 de milioane de discuri, care, adaugate celor 13 premii Grammy pe care le-a obtinut, fac din el cea mai de succes vedeta din toate timpurile.

S-a stins din viata la varsta de 50 de ani joi, 25 iunie, dupa ce a fost spitalizat la Los Angeles, in urma unui stop cardiac. ”Regele pop-ului” a fost declarat mort de catre doctori dupa ce a ajuns la spital in coma profunda.


Potrivit cotidianului Los Angeles Time, prima care a raspuns apelului de ajutor venind de la domiciliul cantaretului - spre 12h26 /19h26 GMT/, dupa aproape jumatate de ora de la declansarea crizei, a fost o echipa de... pompieri. Cand au venit insa era deja tarziu, cantaretul nu mai dadea semne ca ar respira. Dupa primele incercari de a-l reanima, el a fost transportat la spitalul UCLA, unde a fost declarat decedat dupa putin timp.

Michael Jackson a devenit faimos inca de cand era copil si a incantat generatii intregi cu muzica sa exuberanta si miscarile sale de dans. Jackson avea 50 de ani. El a disparut din mijlocul fanilor sai tocmai cand spera sa-si faca o impresionanta revenire pe scena la Londra, cu o serie de concerte.

Dupa ce s-a retras din viata publica in urma unui rasunator proces in 2005 in care fusese acuzat de atingeri sexuale cu un adolescent, cantaretul si-a facut o scurta aparitie in luna martie a acestui an pentru a anunta o serie de 50 de concerte care urmau sa fie "ultimele sale spectacole", la Londra.

Dar la sfarsitul lunii mai, organizatorii au anuntat ca lansarea seriei de concerte a fost amanata cu cateva zile, in iulie, dand asigurari ca aceasta modificare a programului nu are nicio legatura cu sanatatea starului.





Watch Michael Jackson Live In Bucharest The Dangerous Tour 2005 Dvdrip Xvid Ac3 Start.avi in Music  |  View More Free Videos Online at Veoh.com








Lasa un comentariu pentru acest articol

Categories:

Leave a Reply