Maramu' Online







Trimite stirea pe Yahoo! Messenger









Incident fara precedent la Borsa, unde un barbat a fost dat in urmarie dupa ce in seara zilei de duminica, 7 iunie, a intrat intr-un birou al Primariei din localitate si i-a amenintat cu o sabie ninja pe primarul Remus Stetco si viceprimarul Gavril Bota, acesta din urma cerand protectie in cursul noptii dupa ce a primit un telefon in care i s-a spus ca va fi ”vanat”. Viceprimarul a fost sunat de Grigore Timis ”Butanu”, convorbirea fiind inregistrata. eMaramures.ro a intrat in posesia inregistrarii convorbirii dintre Grigore Timis ”Butanu” si Gavrila Bota. Dialogul a avut loc in cursul noptii de duminica spre luni (7/8 iunie 2009), iar in urma acestuia viceprimarul a decis ca are nevoie de protectie din partea politiei.



"Ba, Bota! Ba n-auzi?! Asculta-ma sa-ti spun! Eu ma pis pe voi voi ma, fraierilor ma! Ba Bota, ma pis pe voi, ba. Eu n-am depins de voi in viata mea. Ma auzi! Sa nu ma intalnesc cu tine (...). Ma pis pe tine, fraiere. Iti dau una de nu te vezi", a strigat nervos ”Butanu” catre viceprimar.



La finalul convorbirii, viceprimarul a apelat Serviciul Unic 112 pentru a cere protectia politiei. "Va dati seama eu locuiesc doar cu mama mea si poate sa vina peste noapte sa ne omoare. Am cerut protectia politiei macar in aceasta noapte", a spus acesta. De altfel, in cateva minute, la sediul primariei a sosit un echipaj de la Politia Borsa, care l-a escortat pe viceprimar la domiciliu.



Atat viceprimarul, cat si primarul orasului Borsa, au depus plangeri impotriva agresorului, care acum este cu politia pe urme. Grigore Timis Butanu a reusit sa iasa din primarie chiar dupa ce i-a pus viceprimarului din Borsa sabia la gat. De altfel, el a intrat in institutie la fel de usor.







Grigore Timis, zis "Butanu", a trecut pe langa politistul comunitar aflat la poarta, dar si pe langa paznicul Primariei. "Eu m-am ridicat imediat de pe banca in momentul in care l-am vazut ca intra in institutie cu sabia ninja. L-am rugat sa se intoarca deoarece nu are voie cu arme albe in cladire. Nu m-a ascultat. Nu puteam face nimic fiindca eram cu mainile goale, noi nu avem arma in dotare. Cand a ajuns in biroul primarului, am incercat iarasi sa il calmez. Nici nu m-a bagat in seama", a spus Vasile Mihali, politist comunitar.



"A venit la mine mi-a pus sabia in piept si mi-a spus ca ma ucide. Apoi a ridicat-o deasupra capului si striga ca ma omoara. Va dati seama noi am incercat sa ramanem calmi pentru a nu-l enerva si mai rau. Apoi a plecat", a povestit viceprimarul Gavrila Bota.



Individul era baut si a intrat in primarie ca sa le ceara socoteala celor doi alesi, dupa ce primaria a depus un recurs pentru un teren si cauza urma sa se judece.


































"Era nervos ca am avut curajul sa atac in instanta o hotarare prin care el isi intabulase un teren proprietate publica. Acesta era motivul pentru care a venit sa ne ameninte", a declarat primarul. El a spus ca Timis este ”arhicunoscut la politie si, culmea, tot in libertate se afla”.



Acelasi Grigore Timis, zis Butanu, in luna martie 2009, a fost retinut alaturi de trei persoane pentru 24 de ore pentru comiterea infractiunilor de braconaj si furt. El a patruns in curtea Politiei Vatra Dornei (judetul Suceava) si a furat masina de teren pe care politia o retinuse pentru cercetari. A fost retinut pentru o zi pe baza de ordonanta, numai ca judecatorii suceveni nu au emis mandate de arestare preventiva.






ACTUALIZARE: Potrivit unor informatii pe surse, Timis Grigore a fost vazut in Baia Mare, iar acum politia incearca sa il localizeze, urmand sa se stabileasca daca exista probe pentru a se cere retinerea sa. Intre timp au aparut informatii noi cu privire la "Butanu", mai multi ciobani reclamand ca in zorii zilei de azi, 8 iunie, a urcat la ei la stana si si-a agresat un var, care nu a depus insa reclamatie impotriva sa. Potrivit afirmatiilor ciobanilor, Timis Grigore a venit la ei la stana in jurul orei 3.00 dimineata, le-a dat de baut, apoi i-a reprosat varului ca munceste la familia primarului, lovindu-l de mai multe ori.

Categories:

Leave a Reply