Maramu' Online



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Maramures sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures si sustinuti de reprezentanti ai jandarmeriei si altor structuri ai MAI au organizat o actiune de amploare in ultimele doua zile. Aceasta s-a incheiat cu descinderi in forta la domiciliile mai multor persoane precum si la sediul Politiei din Viseu de Sus. Perchezitiile efectuate in cursul diminetii de ieri s-au concretizat cu deschiderea unui dosar penal, cel mai probabil pentru acte de coruptie dar si alte infractiuni in care se pare ca sunt implicati si politisti. Operatiunea s-a desfasurat fara tam-tam, desi zeci de persoane sunt implicate deja in ancheta.

Ieri dimineata, 19 iunie 2009, in jurul orei 6, au avut loc mai multe perchezitii simultane la domiciliul unor persoane din Viseu de Sus pe numele carora s-au si emis mandate de retinere. Ulterior, in cursul zilei, sediul Politiei din Viseu de Sus a fost ocupat de anchetatori, care au facut controale amanuntite, verificand actele si calculatoarele politistilor. La sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures au avut loc audieri ale persoanelor implicate in dosar. Urmeaza ca procurorul de caz sa ceara pe numele persoanelor retinute mandate de arestare preventiva. Deocamdata, nu s-a comunicat nimic oficial despre ancheta in curs.

Actualizare:
Instanta s-a pronutat in cazul care viza acte de coruptie in Viseu de Sus iar patru din cele cinci persoane prezentate la Tribunalul Maramures cu propunere de arestare preventiva pentru 20 de zile au fost puse in libertate. Cealalta va ramane dupa gratii pentru 29 de zile dupa ce magistratii au apreciat ca punerea in libertate ar putea periclita ancheta si ar reprezenta un pericol. Avocatul a trei dintre inculpati, Octavian Cioltea, a declarat ca acuza principala adusa celor cinci a fost de asociere in vederea savarsirii de infractiuni, insa una dintre persoane a fost acuzata si de dare de mita iar o alta, cea care a fost si arestata, de nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Avocatul a recunoscut ca in caz este implicat si un politist care, nu a fost gasit fiind se pare in Prahova. Polistul este suspectat ca ar fi primit mita de la unul dintre inculpatii de astazi.












Lasa un comentariu pentru acest articol

Categories:

Leave a Reply