Maramu' Online



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Scandalul “Mita la Bac” de la filiala sigheteana a liceului privat “Gheorghe Pop de Basesti” a lasat urme adanci in felul in care se va desfasura “examenul de maturitate” in 2009. Dupa ce s-a ars anul trecut in ciorba DNA-ului, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Maramures sufla si in iaurt. Nu mai putin de 17 din cele 19 de centre de examinare de pe tot cuprinsul judetului vor fi “inzestrate” cu sisteme de supraveghere video.

Locatii. Centrele de evaluare stabilite de Comisia Judeteana de Bacalaureat sunt organizate in 11 unitati de invatamant din Baia Mare (Colegiul National “Gheorghe Sincai”, Colegiul National “Mihai Eminescu”, Colegiul National “Vasile Lucaciu”, Colegiul National “George Baritiu”, Grupul Scolar Tehnic, Grupul Scolar “C. D. Nenitescu”, scolile generale “Avram Iancu”, “Dimitrie Cantemir”, “I.L.Caragiale”, “Al. I. Cuza” si “Nicolae Iorga”), patru din Sighetu Marmatiei (Liceul “Regele Ferdinand”, Colegiul National “Dragos Voda”, Grupul Scolar de Industrie Mica si Servicii, Scoala “George Cosbuc”) si cate una din Ulmeni (Grupul Scolar “Dr. Florian Ulmeanu”), Viseu de Sus (Liceul Teoretic “Bogdan Voda”), Borsa (Grupul Scolar Borsa) si Targu Lapus (Liceul Teoretic “Petru Rares”).

„Dintre cele 19 centre de evaluare doar doua nu au sistem de supraveghere video (Colegiul National Mihai Eminescu din Baia Mare si Scoala cu clasele I-VIII George Cosbuc). Au fost trei, dar am primit asigurari ca la Colegiul National Gheorghe Sincai se vor monta camere de supraveghere cel putin la intrarea in liceu. In rest toate unitatile sunt dotate cu camere video atat la intrare si pe coridoare iar unele au astfel de dispozitive si in clase. In plus, vor exista jandarmi in toate scolile si liceele”, a declarat inspectorul general al ISJ Maramures, Mariana Pop.

Disciplina sporita. Potrivit metodologiei, elevii vor fi nevoiti sa isi lase obiectele personale (inclusiv telefoanele mobile!) intr-o camera special amenajata si transformata in “vestiar”, la intrarea in unitatea scolara unde se desfasoara examenul. Acestia nu au voie sub nicio forma sa intre in sala de clasa cu telefonul sau alte obiecte electronice, fie ele inchise. Cei care nu respecta regulamentul, vor fi automat eliminati din examen. Elevii prinsi in timp ce copiaza vor fi exclusi nu doar din proba respectiva, ci din toate probele din sesiunea aflata in curs de desfasurare.

La sesiunea iunie-iulie 2009, in judetul Maramures vor fi examinati 5.369 elevi de la 36 institutii din invatamantul liceal. Lucrarile vor fi corectate in patru centre, toate in Baia Mare: Grupul Scolar “Aurel Vlaicu”, Colegiul Economic “Nicolae Titulescu”, Scoala “Dr. Victor Babes” si Scoala nr. 18.











Lasa un comentariu pentru acest articol

Categories:

Leave a Reply