Maramu' Online

Stiri Oradea: Felicia Neacşu s-a baricadat în taximetrul pe care îl deţine încă de miercuri după amiază şi a anunţat că face greva foamei ...


Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Felicia Neacşu s-a baricadat în taximetrul pe care îl deţine încă de miercuri după amiază şi a anunţat că face greva foamei, din cauză că Primăria Oradea „îi limitează dreptul la muncă”.

„Boicotată” de primar

Femeia de 35 de ani şi-a pierdut locul de muncă în toamna anului trecut, după ce a lucrat la o fabrică de pantofi. Aşa a decis să îşi deschidă o firmă specializată în taximetrie. Pentru că locuia în Surduc, în luna februarie, aceasta a făcut demersuri la Primăria Copăcel, de care aparţine satul, care i-a eliberat o autorizaţie de funcţionare, cu punct de lucru la Surduc şi Oradea.

„Firma are sediul în Surduc, dar am punct de lucru şi în Oradea, iar în autorizaţie scrie că pot să am activitate şi înafara sediului. Adică statul îmi dă dreptul să lucrez, dar Consiliul Local Oradea nu”, a spus Felicia Neacşu.

Aceasta susţine că, deşi a încercat în nenumărate rânduri să ajungă la un consens cu Primăria orădeană pentru a obţine dreptul de a practica taximetria pe raza municipiului, funcţionarii i-au răspuns în bătaie de joc şi cu rea voinţă. Susţine că e boicotată taman de „capii” primăriei, de şeful Direcţiei Tehnice, Mircea Ghitea, de viceprimarul Gheorghe Carp şi de primarul Ilie Bolojan, care i-ar pus în vedere primarului din Copăcel să îi retragă autorizaţia de transport.

„În plus, taximetriştii urlă la mine şi dau cu pietre în maşina pe care mi-am cumpărat-o cu chiu cu vai, iar poliţişti comunitari mă tot amendează. Nu pot să înţeleg de ce nu mai pot să elibereze o autorizaţie în Oradea, când sunt unii care au mai multe maşini ce le dau în chirie, şi se aleg cu câte 400 de euro pe lună, iar alţii nu au niciuna. Ziarele sunt pline de anunţuri că se vând firme cu maşini cu bulină, dar legal autorizaţiile taxi nu sunt transmisibile”, a mai aruncat femeia.

Felicia Neacşiu are doi copii, pe care, susţine ea, îi creşte singură, după ce soţul ei a părăsit-o... ieri. „E oltean şi, văzând că nu-mi dau ăştia autorizaţie, s-a luat şi a plecat la el acasă, în orăşelul Filiaşi, de lângă Craiova”, spune ea.

Ea ameninţă că nu va pleca din faţa clădirii municipalităţii, până când nu va obţine autorizaţia taxi.

Ilegalistă

Legat de situaţia femeii, biroul de presă al Primăriei a emis joi un comunicat, arătând că firma deţinută de aceasta, SC Ediana Internaţional SRL, nu e autorizată să desfăşoare activităţii de taximetrie pe raza municipiului, drept pentru care societatea a fost amendată în total cu 3.700 de lei. Conform comunicatului, într-adevăr municipalitatea orădeană a solicitat Primăriei Copăcel anularea autorizaţiei taxi, dar numai pentru punctul de lucru Oradea, deoarece „aceasta nu are competenţă pentru eliberarea unei autorizaţii taxi pentru municipiul Oradea”.

Potrivit municipalităţii orădene, firma Feliciei Neacşu nu putea să primească autorizaţie taxi, deoarece acestea „se eliberează numai în cadrul procedurii de atribuire, care se va anunţa public la sediul Primăriei şi prin mijloacele de informare în masă”, iar în condiţiile în care la nivelul municipiului Oradea s-a stabilit un număr maxim de 821 autorizaţii taxi care pot fi atribuite, numărul acestora a fost deja depăşit, fiind înregistrate 880. Astfel, procedura de atribuire a fost suspendată până la micşorarea numărului acestor autorizaţii sub maximul admis.


“Primăria Oradea sprijină prin toate mijloacele legale exercitarea dreptului la muncă al cetăţenilor. Precizăm însă că nu putem da curs unor solicitări care nesocotesc prevederile legale în vigoare şi dezaprobăm orice acţiune revendicativă sau de protest prin care se doreşte exercitarea unei presiuni publice asupra instituţiei noastre”, au conchis reprezentanţii Primăriei.










Maramuresul OnlineMaramuresul Online

Lasa un comentariu pentru acest articol

Categories:

Leave a Reply