Maramu' Online



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger






Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş derulează
activităţi de selecţie a candidaţilor pentru concursul de admitere în instituţiile de învăţământ universitar a Ministerului Apărării Naţionale
pe locurile Ministerului Administraţiei şi Internelor

 Cifrele de şcolarizare aprobate pentru sesiunea august 2009 sunt:
a) 2 locuri la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa.
 Înscrierea candidaţilor se face la Serviciul Management Resurse Umane în perioada 15 - 22.06.2009.
Dosarele de candidat se vor constitui şi depune până la data de 26.06.2009 la Serviciul Management Resurse Umane din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş.
Înscrierile şi depunerea dosarelor de candidat se efectuează în zilele lucrătoare, între orele 0900 – 1400 la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, din municipiul Baia Mare, str. 22 Decembrie, nr. 37 – Serviciul Management Resurse Umane, telefon 0262-207.711, de unde pot fi obţinute şi alte relaţii suplimentare.
De asemenea, informaţii utile sunt prezentate la adresa de internet WWW.MM.POLITIAROMANA.MARAMURES.RO.


Condamnat pentru tâlhărie prins de poliţişti

Poliţiştii din Baia Sprie l-au prins ieri pe Dan R. de 31 de ani din localitate. Bărbatul a fost condamnat printr-o hotărâre a Judecătoriei Baia Mare la 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. El îşi va executa pedeapsa în penitenciar.


Prins de poliţişti şi cercetat pentru furt

O femeie a reclamat ieri la poliţie că în noaptea de 14/15 iunie persoane necunoscute i-au sustras 4 bucăţi de caş de 8 kg dintr-o magazie. La scurt timp de la reclamarea furtului, poliţiştii au identificat un suspect: Mihai B. de 37 de ani din Baia Mare. Acesta a pătruns prin efracţie în magazia situată în incinta unui imobil de pe str. Izvoarelor din Baia Mare de unde a sustras bunurile alimentare. Prejudiciul a fost recuperat 50 %. Cercetările continuă cu suspectul în libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Reclamaţie agresiune la Bârsana

Ieri, la ora 12.30, poliţia a fost sesizată de Vasile A. de 50 de ani din Bârsana că în seara zilei de 14 iunie a fost agresat de consăteanul său Ioan B. de 38 de ani şi că i-a fost sustras telefonul mobil şi portmoneul cu 400 lei. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că în seara zilei amintite, Vasile A., după ce, în apropierea unui local, a avut o altercaţie cu Ioan B. care l-a agresat, a mers împreună cu Simion C. spre stâna de oi pe care Vasile o administrează. A doua zi a constatat lipsa telefonului şi a portmoneului cu suma de 400 lei şi a sesizat poliţia. La scurt timp, telefonul a fost găsit în apropierea stânei iar portmoneul, cu suma de 180 lei, a fost găsit asupra părţii vătămate. Vasile a cheltuit diferenţa de bani în seara zilei de 14 iunie. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire.

Depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat şi cu număr fals

În cadrul unei acţiuni desfăşurate de poliţiştii de la Formaţiunea de Poliţie Rutieră Borşa a fost identificat în trafic Ioan T. de 20 de ani care conducea un autoturism. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că plăcuţele ce erau aplicate pe maşină au fost atribuite unui alt autoturism. Acum tânărul s-a ales cu dosar penal şi este cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals.
În cadrul activităţilor desfăşurate de poliţişti pentru prevenirea şi combaterea abaterilor de la regimul circulaţiei poliţiştii au constatat 17 contravenţii care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 1 080 lei.

Evenimente rutiere

La Baia Mare
Pe str. Victoriei s-a produs un accident ieri la ora 07.15. Bogdan S. de 27 de ani din Tăuţii Măgherăuş conducea un autoturism şi s-a angajat în depăşirea unui autobuz fără să se asigure. Astfel a intrat în coliziune cu un moped condus în aceeaşi direcţie de Daniel L. de 18 ani din Mocira, şi el angajat regulamentar în depăşirea autoturismului. În urma impactului, Robert O. de 18 ani, pasager pe moped a fost rănit grav şi a rămas internat la spital. Conducătorul autoturismului a părăsit locul accidentului şi a fost identificat ulterior de poliţişti.

La Satulung
Sigheteanul Călin B. de 29 de ani conducea ieri pe DE 58 un autotractor. În localitatea Satulung a oprit pe partea dreaptă a drumului, pe trecerea pentru pietoni marcată corespunzător. Fără să se asigure, a coborât din cabina autotractorului şi a fost accidentat de un autoturism condus de Florin S. de 31 de ani din Sighetu Marmaţiei. Călin B. a fost transportat la spital unde a rămas internat.

În ambele cazuri poliţiştii fac cercetări şi vor lua măsuri conform legii.











Lasa un comentariu pentru acest articol

Categories:

Leave a Reply