Maramu' Online



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Microsoft va lansa în curând un nou antivirus gratuit pentru PC-uri, acesta anunţându-se a fi un concurrent pentru produsele mai ieftine ale companiilor Symantec şi McAfee, informează Reuters. Un purtător de cuvânt al principalului dezvoltator de software la nivel mondial a anunţat că programul este testat momentan de angajaţi, însă o versiune trial sau beta va fi disponibilă în curând.

Antivirusul va purta denumirea "Morro" şi este considerat o potenţială ameninţare pentru companiile Symantec şi McAfee, care câştigă anual miliarde de dolari protejând PC-urile echipate cu sistemul de operare Windows de atacurile informatice. Potrivit Microsoft, Morro nu va fi un antivirus foarte complex, însă va putea proteja PC-ul de o mare varietate de ameninţări, ceea ce îl va transforma într-un concurent pentru produsele low-end Symantec şi McAfee. Morro va oferi protecţie faţă de viruşi, spyware, rootkits şi troieni. Compania deţinută de Bill Gates şi-a mai încercat norocul pe piaţa programelor antivirus cu Live OneCare, în urmă cu trei ani, însă acesta s-a dovedit a fi un eşec. Live OneCare urmează să dispară, iar Morro va deveni imaginea Microsoft pe piaţa programelor antivirus până la sfârşitul anului.

Oficialii Symantec, cel mai mare producător de sisteme antivirus, nu sunt îngrijoraţi de lansarea antivirusul Morro, pe care îl consideră "o versiune mai slabă a programului OneCare retras de pe piaţă", apreciind că " utilizatorii au nevoie în ziua de astăzi de o suită completă de programe antivirus". Nici reprezentanţii McAfee, al doilea mare dezvoltator de programe antivirus, nu s-au arătat prea impresionaţi, declarând că produsele lor deja se bucură de o creştere puternică, în pofida concurenţei venite din partea programelor antivirus gratuite.











Lasa un comentariu pentru acest articol

Categories:

Leave a Reply