Maramu' Online



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger






Acţiune la Borşa

În cadrul planului de acţiune „Strada 2009” poliţiştii borşeni împreună cu cei de la Moisei au desfăşurat azi dimineaţă o acţiune gen filtru la intersecţia DN 18 cu DN 17 C. Poliţiştii au verificat 62 autovehicule şi au legitimat 64 persoane. Au fost constatate 12 contravenţii şi aplicate amenzi în valoare de 3260 lei. Poliţiştii au reţinut şi două certificate de înmatriculare. În cadrul acţiunii a fost identificat Ioan T. din Borşa care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 17mc lemn de esenţă răşinoasă nemarcat. Conducătorul auto nu avea documente de provenienţă a mărfii, motiv pentru care materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos.

300 pachete de ţigări confiscate de poliţişti

Poliţiştii din Coroieni, în timp ce desfăşurat activităţi de supraveghere a traficului rutier au oprit pentru control un autoturism condus de Sandu I. de 21 de ani din Vişeu de Sus. În maşină poliţiştii au găsi 300 de pachete de ţigări pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar vişeuanul a fost sancţionat contravenţional.

Infracţiune la regimul circulaţiei

La Şomcuta Mare
Un echipaj format din poliţişti şi jandarmi ce efectua serviciul de patrulare pe str. Republicii a oprit pentru control un autoturism înmatriculat în Bihor. La volan se afla Aurel M. de 34 de ani din comuna Ileanda. La testarea cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că era sub influenţa alcoolului ( 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat). Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Poliţiştii continuă cercetările şi vor lua măsuri.

Evenimente rutiere

La Fereşti
Maria T. de 26 de ani din Budeşti conducea ieri dimineaţă un autoturism pe DJ 186B. În localitatea fereşti a accidentat-o pe Victoria Ţ. de 32 de ani care conducea o bicicletă în aceeaşi direcţie şi a efectuat un viraj la stânga fără să se asigure şi fără să semnalizeze direcţia. Aceasta din urmă a suferit vătămări corporale, a fost transportată la spital dar nu a rămas internată.

La Satulung
Pe DJ 108E s-a produs un accident ieri în jurul orei 17.45. Niculina G. de 42 de ani din Mogoşeşti, aflată sub influenţa alcoolului (1.30 mg/l alcool pur în aerul expirat) în calitate de pieton s-a angajat în traversarea drumului prin loc nemarcat, fără să se asigure şi a fost accidentată de un autoturism condus de Ancuţa O. de 26 de ani din Baia Mare. În urma impactului, victima a suferit leziuni, a fost dusă la spital unde a refuzat internarea.

La intrare în Bozânta Mică
Vasile P. de 31 de ani din Baia Mare conducea ieri după amiază pe DC 68 un autoturism. La intrare în localitatea Bozânta Mică a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism cu numere de Bucureşti condus la Viorel S. de 26 de ani din Jibou. În urma accidentului, băimăreanul a suferit vătămări corporale şi a fost internat la spital.

În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările şi vor lua măsuri conform legii.


Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă informează:

Dispariţiile de copii nu reprezintă un fenomen izolat, ci o problemă actuală cu care se confruntă toate ţările, inclusiv ţara noastră. În sprijinul acestei afirmaţii vin datele despre numărul de copii dispăruţi înregistrat în ultimii ani: astfel, dacă în 2005 s-a solicitat urmărirea la nivel naţional pentru 344 minori, în 2006 pentru 1348 minori, în 2007 – 2848 minori, în 2008 numărul minorilor dispăruţi a ajuns la 3368.
Studiul realizat de către Institutul de Prevenire şi Psihosociologie din cadrul IGPR relevă faptul că majoritatea dispariţiilor sunt plecări voluntare (95%), şi doar o mică parte sunt dispariţii accidentale - 3,5% (rătăciri, înec, alarmări ale părinţilor cauzate de lipsa de comunicare din partea copiilor) sau dispariţii alarmante -1,5%(agresiuni, abuzuri sexuale etc.)
Indiferent de forma acestora (alarmante sau nu) prevenirea şi soluţionarea cu operativitate a cazurilor privind dispariţiile de copii reprezintă o prioritate pentru Poliţia Română.

Acelaşi studiu evidenţiază şi factorii care stau la baza deciziei minorului de a pleca de acasă şi refuzul întoarcerii acestuia la domiciliu: neglijarea minorului, conflictele în familie, lăsarea copiilor în grija bunicilor sau a altor rude (părinţii sau aparţinătorii legali fiind plecaţi la muncă în străinătate) abuzurile asupra minorului, lipsa unei comunicări autentice cu părinţii, consumul de alcool, situaţia economică a familiei, abandonul şcolar sau acumularea de absenţe şi rezultate negative la şcoală, spiritul de aventura, libertinajul, vagabondajul.
Fuga de acasă reprezintă o conduită gravă, cu un înalt risc delincvenţial şi de victimizare, nu atât prin ea însăşi, cât prin consecinţele pe care le antrenează. Cu cât perioada de viaţă pe stradă este mai lungă, cu atât creşte probabilitatea ca acel copil să devină o victimă a exploatării sau să se implice într-o carieră delincventă.
Un rol important în preîntâmpinarea dispariţiilor îl au părinţii sau ocrotitorii legali. Atmosfera sănătoasă din familie, dragostea, afecţiunea, comunicarea între părinţi şi copii, constituie principalul aliat în lupta împotriva acestui flagel. Acordând mai multă atenţie copiilor dumneavoastră, preocupărilor şi anturajului, îi puteţi feri de necazuri şi puteţi acţiona rapid şi eficient pentru ai opri să alunece pe o pantă greşită. Detalii găsiţi pe site-ul www.copiidisparuti.ro
A dispărut un copil? Sunaţi la 116 000 – număr unic european de sesizare a dispariţiilor de minori.











Lasa un comentariu pentru acest articol

Categories:

Leave a Reply