Maramu' Online



Imagini şocante pe străzile din Teheran. O iraniană a fost împuşcată în plină stradă în timp ce participa la un marş al opoziţiei. Martorii spun că atacatorul este un poliţist din forţele speciale. Potrivit unor surse citate de CNN, 19 oameni ar fi murit sâmbătă în protestele împotriva realegerii preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad.

Scenele de groază au avut loc sâmbătă pe străzile capitalei iraniene. Tânăra care participa la protestele organizate de Opoziţiei a căzut secerată la pământ. Martorii spun că ea ar fi fost împuşcată în zona inimii de un membru al miliţiilor care a tras de pe acoperişul unei case.

Pe tot parcursul zilei, Teheranul a fost cuprins de haos. Mii de oameni au ieşit pe străzi pentru că, spun ei, scrutinul prezidenţial din 12 iunie a fost fraudat. Forţele iraniene i-au întâmpinat cu gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc, iar unele surse vorbesc şi de focuri de armă.

Potrivit CNN, cel puţin 19 oameni ar fi fost ucişi, iar alţi 150 ar fi fost răniţi în cea de-a şaptea zi de proteste antiguvernamentale. Informaţiile sunt extrem de dificil de obţinut pentru că regimul de la Teheran le-a interzis jurnaliştilor străini să relateze de la protestele ilegale, aşa cum au fost numite de oficiali.

Preşedintele în funcţie, Mahmoud Ahmadinejad, a fost declarat învingător în alegerile prezidenţial din 12 iunie cu 63% din voturi, faţă de 34% cât a obţinut principalul său rival, Mir Hossein Moussavi.

Categories:

Leave a Reply