Maramu' Online



Trimite stirea pe Yahoo! Messenger



Bărbat din Cluj cercetat pentru înşelăciune

În urma activităţilor de cercetare efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Arpad K. de 35 ani, din judeţul Cluj, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.
Clujeanul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Baia Mare, în perioada octombrie 2008 – aprilie 2009 a achiziţionat mărfuri de la mai mulţi agenţi economici din judeţul Maramureş. Pentru plata acestora a emis 6 file cec şi 9 bilete la ordin, instrumente de plată care au fost refuzate integral la momentul introducerii pentru decontare, pe motivul lipsei de disponibil şi interdicţie bancară. Prejudiciul cauzat în dauna societăţilor comerciale păgubite este de peste 350 000 lei.
În continuare se efectuează acte de urmărire penală faţă de Arpad K., în vederea probării întregii activităţii infracţionale şi identificarea unor eventuali complici la comiterea faptei.
Totodată, sub coordonarea procurorului supraveghetor vor fi luate măsuri pentru identificarea şi indisponibilizarea unor bunuri ale suspectului, în vederea recuperării prejudiciului.
Peste 11 000 de abateri constatate şi sancţionate de poliţiştii rutieri

În urma activităţilor desfăşurate cu echipamentele mobile de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, în perioada 01.01.2009-19.06.2009 au fost constatate şi sancţionate 8 702 abateri de la regimul legal de viteză şi au fost ridicate în vederea suspendării 272 permise de conducere (pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 50 km/h).
De asemenea, au mai fost constatate alte 3 080 abateri de la normele rutiere (depăşiri neregulamentare, neacordare de prioritate, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului, etc.) şi au fost desfăşurate 48 de acţiuni pe sectoarele de drum cu risc de producere a accidentelor. Aceste acţiuni au avut ca scop prevenirea şi sancţionarea abaterilor de la regimul legal de viteză.

Mandat european executat

Poliţiştii de la biroul Urmăriri, în urma măsurilor întreprinse, au depistat-o ieri pe Ana-Maria M. de 35 de ani din Baia Mare. Pe numele femeii autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi furt calificat. Ea a fost prezentată la Curtea de Apel Cluj care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă în vederea realizării procedurii de extrădare.

Transporta ciuperci fără să aibă documente de provenienţă

În cadrul unei acţiuni desfăşurate ieri de poliţiştii din Şomcuta Mare şi reprezentanţii Ocolului Silvic a fost identificat în trafic Ioan G. de 40 de ani din judeţul Cluj. Bărbatul transporta cu autoutilitara pe care o conducea cantitatea de 70 kg ciuperci comestibile. El nu a putut prezenta poliţiştilor documente de provenienţă pentru marfa transportată. Prin urmare ciupercile au fost ridicate în vederea confiscării iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional.

Dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului

Un echipaj de poliţie a oprit în trafic pe str. Alexandru Ivasiuc din Sighetu Marmaţiei un autoturism cu numere provizorii. La volan se afla Vasile M. de 22 de ani din Bogdan Vodă. La testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0.56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă şi vor fi luate măsuri conform legii.

Reclamaţie viol la Deseşti

Poliţiştii din Deseşti au fost sesizaţi ieri că o femeie din localitate a fost victima unui viol. Conform declaraţiei victimei, în jurul orei 10.30, în timp ce se deplasa pe câmp, spre un teren agricol, a fost acostată de consăteanul Vasile R. de 45 de ani. Bărbatul, prin violenţă, a obligat-o să întreţină un raport sexual. Suspectul este cercetat în libertate pentru comiterea infracţiunii de viol.











Lasa un comentariu pentru acest articol

Categories:

Leave a Reply