Maramu' Online


“A vizitat Ocna Sugatag, locul unde mergea in cantonamente, si localitatea Budesti, pe unde facea pregatire. E un miniconcediu de cateva zile pentru a le arata prietenilor si rudelor, pe care le-a adus cu un autocar, pe unde se antrena el si, de asemenea, sa-si vada fostii colegi”, a spus Ioan Pop, fost arbitru international de box AIBA si fost vicepresedinte al Federatiei Romane de Box, presedinte al Colegiului Central de Arbitri de Box din Romania si membru in Comisia Europeana de Arbitri Judecatori.

Diploma de cetatean de onoare

Sambata noaptea a fost cazat la o pensiune din Salistea de Sus, dupa ce a facut o excursie pe Valea Vaserului cu celebra Mocanita. Duminica a fost organizata, pe stadionul municipal, o intalnire cu reprezentantii autoritatilor locale din municipiul Sighetu Marmatiei, unde era programata inmanarea titlului de cetatean de onoare pentru Lucian Bute, dar si diplome de excelenta pentru Ioan Pop si Mihai Lauruc. Alaturi de ei au mai primit titlul de cetatean de onoare Cornelia si Lupu Rednic, Florentina si Petre Giurgi, sculptorul Ioan Bledea, dar si fostul pugilist Claudiu Rasco.

Vizita la pompieri

In vizita privata, pugilistul s-a intalnit si cu militarii Garzii de Interventie din Bogdan Voda, fiind un mare prieten al pompierilor, fiind, de altfel, si membru simpatizant al IPA, regiunea Galati. Tot ieri, IPA Regiunea 4 Maramures i-a pregatit o placheta cu un pompier pe care Ioan Pop i-a inmanat-o campionului mondial de box.

Lucian Bute a fost legitimat la Clubul “Box Club Lauruc” din Sighetu Marmatiei din 1999 pana in 2003, dupa care a plecat in Canada, ca sa cucereasca lumea boxului profesionist. Mihai Lauruc, cel care l-a antrenat in anii petrecuti in Maramures, a fost chiar emotionat de vizita fostului sau elev. “Va dati seama ca e o bucurie foarte mare”, a fost tot ce a putut sa spuna fostul antrenor, campion la randul lui. Mihai Lauruc s-a ocupat indeaproape de pregatirea lui Bute si a fost unul dintre cei care a pus o piatra de temelie la cariera de succes a lui Bute.

Si Ioan Pop a avut doar cuvinte de lauda la adresa pugilistului. “E o bucurie pentru noi toti. Il cunosc de cand era junior. Am vazut cum a crescut, a trecut la tineret, apoi la seniori. Era un baiat foarte disciplinat si ascultator. Unii ziceau ca era cuminte ca o domnisoara. Dar in ring devenea curajos. Acolo nu mai era timid. De aceea a si ajuns unde a ajuns si a facut performanta, pentru ca are si un caracter de om deosebit”, a spus Ioan Pop despre Lucian Bute.

Sursa: Maramuresul Online


Maramuresul OnlineMaramuresul Online
 
 

Leave a Reply