Maramu' Online

Zapada framantata pe carosabil in Pasul Gutai si in Pasul Prislop. Circulatia rutiera in judet se desfasoara in conditii de iarna la aceasta ora, insa nu sunt drumuri blocate.
Daca la inceput precipitatiile au fost sub forma de ploaie, ulterior acestea pe parcursul noptii s-au transformat in lapovita si ninsoare.
“Participantii la trafic intalnesc depusa pe carosabil zapada framantata, cu grosimea cuprinsa intre 0-1 cm, pe tronsoane ale DN 18 in Pasul Gutai, in zona comunei Petrova si la Borsa, in Pasul Prislop. Toate  sectoarele de drumuri nationale  sunt curate, dar umede, respectiv DN1C, E 58, DN 18, DN 19, DN 17C, DN 18B si DN 18A”, au anuntat autoritatile judetului.
Angajatii sectiei de drumuri nationale, au mentionat oficialii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, au intervenit cu 17 autoutilaje si raspandit nu mai putin de 59 de tone de material antiderapant.
“In timpul noptii zapada depusa pe carosabilul drumurilor judetene a masurat pana la 5 cm, mai ales in zonele de deal si de munte, unde a nins mai abundent. Angajatii societatii care asigura si intretine viabilitatea drumurilor judetene au intervenit cu 23 autoutilaje si au imprastiat 200 tone de material antiderapant pentru a indeparta zapada de pe tronsoanele de drum. Carosabilul sectoarelor de drumuri judetene este curat, dar umed”, au mai adaugat cei de la Situatii de Urgenta.
Pasul Prislop
 Stratul de zapada masoară  24 cm la Iezer, 18 cm la Luhei, 12 cm la Ruscova, 10 cm la Cavnic, 9 cm la Bistra, 6 cm la Leordina, Viseu de Sus si Blidari, 3 cm la Poiana Borsa, Sacel si Firiza.
Pasul Gutai
Prognoza meteorologica prevede pentru astazi o racire fata de intervalul precedent. Cerul va fi mai temporat noros si local va ninge slab, indeosebi in prima parte a zilei. Vantul va sufla slab, la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta.
Temperaturile vor avea valoarea cuprinsa intre -9 grade Celsius si 3 grade Celsius. Izolat se va semnala ceata.
Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile, influentate de fenomenele de iarna instalate. Se mentin in continuare cele doua poduri de gheata formate pe raurile Iza si Botiza. Nu sunt puse in pericol gospodarii sau culturi. Apa curge peste  podurile de gheata. Podul de gheata cu ochiuri sunt pe raurile Mara, Cosau si Suciu. Gheata la mal se poate vedea pe raurile Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Cavnic, Firiza si Mara.

Sursa: Maramuresul Online
Maramuresul OnlineMaramuresul Online

Leave a Reply