Maramu' Online

Localitatea maramureşeană Moisei găzduieşte în aceste zile cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Colinde şi Obiceiuri de Iarnă "Ioan Horea".
Manifestările au debutat sâmbătă, 17 decembrie, la Căminul Cultural din localitate şi vor continua şi astăzi, 18 decembrie cu o paradă a portului popular şi a măştilor specifice sărbătorilor de iarnă. 
În data de 17 decembrie pe scena Casei de Cultură din Moisei şi-au dat concursul corurile bisericilor ortodoxe, formaţiile şi grupurile de colindători de la şcolile din localitate.
Pentru ca astăzi, 18 decembrie, în centrul localităţii să fie o paradă a portului popular şi a măştilor specifice sărbătorilor de iarnă, pentru ca mai apoi să fie pus în scenă un spectacol dedicat Sărbătorii Crăciunului şi Anului Nou. 
La ediţia din acest an a Festivalului "Ioan Horea" sunt prezente ansambluri folclorice, grupuri de mascaţi şi colindători din judeţele Botoşani, Suceava, Bistriţa Năsăud, Mureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj-Napoca, Neamţ şi Maramureş. Sursa+ foto:citynews.ro
Responsabilitatea pentru continutul comentariilor nu apartine MM Online, ci utilizatorilor care le posteaza.

Leave a Reply