Maramu' Online

Avocatii si judecatorii, desi sunt adevarati experti in legislatie, nu sunt la fel de buni in ceea priveste respectarea codului rutier, clasandu-se in fruntea topului celor mai periculosi conducatori auto, alcatuit in functie de profesia exercitata. Un studiu a relevat faptul ca 44% din totalul avocatilor intervievati au recunoscut ca au suferit sau au provocat acccidente rutiere. 

Pe locul al doilea in acest top s-au situat profesionistii din domeniul financiar, urmati, pe pozitia a treia, de angajatii din administratia guvernamentala. Potrivit acestui studiu, cel mai putin periculosi dintre soferi sunt sportivii, doar 17% dintre acestia raportand accidente rutiere. Cu o pozitie mai sus s-au clasat constructorii de locuinte (24%).

"Profesiile care necesita efectuarea unor sarcini multiple - conversatii telefonice, conducere rapida si respectarea unor termene urgente - conduc la distragerea atentiei si sunt astfel mai predispuse in fata riscului de accident", au explicat cercetatorii. Foto sofer cu telefon inmana 

Topul 10 al celor mai periculosi conducatori auto in functie de profesia exercitata este format, in ordine, din avocati/judecatori, profesionistii din domeniul financiar, angajatii din administratia guvernamentala, barmani/ chelneri, oameni de afaceri, stilisti veterinari, profesionistii din marketing/ publicitate, frizeri/ stilisti, antrenori de sport, infirmieri.



Sursa: Maramuresul Online












Maramuresul OnlineMaramuresul Online

Categories:

Leave a Reply