Maramu' Online




Cu moarte de om s-a incheiat certa a doi barbati din Salistea de Sus, care s-au incaierat pentru o bucata de pamant in seara zilei de azi, 21 mai. Crima s-a produs pe malul raului Iza, la marginea unei gradini, iar martorii nu au putut interveni pentru ca erau de partea cealalta a apei. Ei au spus ca au vazut cum unul dintre barbati s-a apropiat amenintator de celalalt, care era impreuna cu nepotica de 3 ani. Privirea ingrozita a fetitei care si-a vazut bunicul cazand la pamant l-a lasat nepasator pe criminal, care si-a apucat de picioare victima si a aruncat-o in Iza.



Omorul a ingrozit tot satul, iar lumea s-a inghesuit la locul faptei pentru ca nu le-a venit sa creada ca Martin Grad, de 56 de ani, i-a curmat viata lui Ion Pasca, de 58 de ani, mai ales ca intre acestia era si un grad de rudenie. Salistenii care i-au cunsocut pe cei doi au povestit ca erau certati de mai mult vreme, vrajba lor pornind chiar de la bucata de pamant pe care a avut loc crima. Niciunul dintre vecinii lor nu s-au gandit insa ca se va ajunge la crima.

Nenorocirea s-a intamplat insa, iar in seara zilei de joi, 21 mai, Martin Grad a pus mana pe o bata si s-a dus in fundul unei gradini, unde era Ion Pasca si nepotica lui de 3 ani. A urmat o cearta scurta si apoi o lovitura la fel. Batranul a cazut secerat sub ochii fetitei, care in tot acest timp s-a tinut de pantalonii bunicului. Copila nici macar nu a mai putut sa tipe. A intrat in stare de soc si nu a mai putut sa scoata niciun sunet dupa tragedie. A strans in mana tesatura pantalonilor bunicului chiar si cand barbatul care i-a omorat bunicul a inceput sa il impinga spre rau.

Victima agresiunii a fost scoasa fara suflare din rau. Rudele acestuia au ramas socate, iar unele dintre femei si-au pierdut cunostinta in care au aflat ca Ion Pasca a fost omorat. Martorii au anuntat politia, care l-a ridicat pe barbat si l-a dus la sediul postului din Saliste de Sus pentru declaratii. De asemenea, la fata locului a fost chemat si procurorul criminalist pentru continuarea cercetarilor. Cel mai probabil, Martin Grad urmeaza sa fie prezentat la Tribunalul Maramures cu propunere de arestare preventiva.

Categories:

3 Responses so far.

  1. Alna8 says:

    Salistea de Sus e pe malul râului Iza. Întâmplarea acolo a avut loc, nu pe malul Vişeului aşa cum au preluat informaţia agenţiile de ştiri.
    Nu mai fac comentarii despre cuvintele car e lipsesc din text.... Pacat......

  2. Anonymous says:

    .....pe malul râului Iza, nu Vişeu......
    geografie, geografie....

  3. am sa moderez cat mai repede posibil.Multumesc mult .Ma gandeam si io cum de apa se vede asa de mica,ca doar viseul e mare .Multumesc inca o data

Leave a Reply